Šef Kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH

Novaković Bursać: Uzurpatorski potez Džaferovića radi promovisanja unitarističke politike SDA

  • 10.05.2022. 15:10

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je Srni da će obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića na sjednici Savjeta bezbjednosti UN predstavljati najprizemniji uzurpatorski potez u svrhu promocije unitarističke politike SDA koja je dovela do krize u BiH.

- Svi potezi koje je preduzela grupa okupljena oko SDA, a koja je uzurpirala institucije, može se okarakterisati kao politička aktivnost najprizemnijeg nivoa jer je neosporna činjenica da Predsjedništvo BiH nije usaglasilo nikakav stav koji bi se u ime BiH mogao prezentovati na međunarodnom planu, odnosno nema saglasnosti da se bilo koji član u ime Predsjedništva obraća bilo gdje - istakla je Novaković Bursać.

Ona je dodala da je posjeta predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije Njujorku mjesecima ranije dogovorena i da Džaferović sada na krilima trenutnih dešavanja u svijetu pokušava implementirati isključivo svoju unitarističku političku agendu koja zanemaruje i Ustav i realnu situaciju na terenu.

- Samim tim Džaferovićeva posjeta Njujorku može se okarakterisati kao zlonamjerna i destabilizujuća za ukupnu situaciju u BiH - naglasila je Novaković Bursać.

Ona je napomenula da Džaferovićev odlazak u Njujork sa namjerom da onemogući Tegeltiju da se obrati pred Savjetom bezbjednosti UN najbolje govori o njegovim namjerama i karakteru odlaska u Njujork.

- To je do te mjere bizarno i prizemno ponašanje koje odslikava karakter politike SDA, a koja ne preza ni od čega kako bi plasirali svoj stranački stav, stav bošnjačko-muslimanske politike koju trenutno predstavljaju - rekla je Novaković Bursać.

Ona je navela da Tegeltijina ne ide u Njujork samo zbog sjednice Savjeta bezbjednosti UN, nego je pozvan i na još neke sastanke te da je u sklopu te posjete bilo prikladno da se obrati i Savjetu bezbjednosti UN.

- Ovaj Džaferovićev potez najbolje ilustruje razloge nastanka krize u kojoj se BiH nalazi, kao i suštinske razloge borbe koju predvodi SNSD, a koja se u suštini odnosi na borbu za Ustav i na protivljenje uzurpaciji institucija i ovlaštenja BiH od strane jedne, bošnjačko-muslimanske strane - ocijenila je Novaković Bursać.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)