Делегат српског народа у Дому народа

Новаковић Бурсаћ: Захваљујући посвећености, одлуке жена у политици вјероватно квалитетније од просјека

  • Извор: СРНА
  • 31.01.2024. 16:02

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да је састанак са предсједником Мађарске Каталин Новак био прилика за размјену искуства и праксе који говоре у прилог чињеници да жене могу избалансирати улогу у породици и у друштвеном животу, те да су одлуке које доносе у политици, захваљујући посвећености, труду и раду, вјероватно квалитетније од просјека.

Бурсаћева је констатовала да је посјета предсједника Мађарске у првом реду показатељ добре воље те државе према БиХ и њеним ентитетима, која се демонстрира кроз више различитих приступа и пројеката.

- Оно што је нама женама у политици које је Новакова јуче окупила на Јахорини значајно, јесте то што је дала прилику да размијенимо искуства како избалансирати улогу жене у породици и у друштвеном и политичком животу, а што она свакако својим примјером свједочи изузетно добро - навела је Бурсаћева за Срну.

Она је нагласила да је значајна размјена искустава која су се чула на састанку.

- Имајући на уму да су на састанку биле присутне и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, која такође представља примјер успјешне жене у политици, са искуством у вршењу најзначајнијих функција у Републици Српској и на нивоу БиХ, предсједник Федерације БиХ Лидија Брадара, као и друге колегинице из Парламентарне скупштине, може се рећи да је и у нашим условима могуће и оствариво да жене буду успјешне у политици, што наравно зависи од подршке политичке странке, породице и окружења у цијелости - рекла је Бурсаћева.

Она је указала да се, када се анализирају улоге и извршени задаци, може доћи до закључка да су жене и посвећеније и марљивије, да су одлуке које доносе засноване на великом раду, труду и улагању и као такве вјероватно квалитетније од просјека.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић разговарала је јуче о улози жена у политици са предсједником Мађарске Каталин Новак и женама из Републике Српске и Федерације БиХ, које обављају значајне позиције на политичкој сцени.

- Било је задовољство учествовати на округлом столу под називом "Изван политике", који је на Јахорини организовала предсједник Мађарске Каталин Новак - рекла је Цвијановићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок