Босанско/Бошњачко Народно вијеће

Нове пријетње из другог ентитета: Помињу сукобе, ратна дешавања и геноциде

  • Извор: АТВ
  • 24.04.2024. 16:51

Из другог ентитета поново стижу пријетње сукобима, подсјећања на ратна дешавања а помињу поново и нове геноциде.

Овог пута пријетње стижу из Босанског/Бошњачког Народног Вијећа које се огласило саопштењем. 

Један од идеолога овог Вијећа које поново узбуркава страсти и онемогућава суживот народа у БиХ је један од оптужених у случају Добровољачка. Ријеч је о Махиру Жишку који је обављао високе политичке, војне и полицијске дужности а сада је очигледно близак и овом Вијећу које издаје овако запаљива саопштења.

Саопштење преносимо у цјелости: 

"У поводу најава да ће 2. и 3. маја 2024. године од стране екстремиста доћи до немира, напада на повратнике, покушаја успостављања контролних и борбених положаја на међуентитетским линијама Босанско/Бошњачко Народно Вијеће издало је сљедеће саопштење:

Сваки, па и најмањи ексцес, може имати несагледиве посљедице по грађане БиХ и регије. Министарства унутрашњих послова оба ентитета дужна су на подручју свог дјеловања спријечити било какве евентуалне сукобе, обезбиједити јавни ред и мир, заштитити грађане и имовину те обезбиједити несметан проток људи и роба.

Сецесија није могућа, а покушај државног удара аутоматски подразумијева повратак Устава Републике Босне и Херцеговине. Уколико се неко од екстремиста ипак усуди отворити ову Пандорину кутију, нека зна да грађани, патриоте, неће стајати по страни и чекати нови геноцид!

У складу с општим стањем у држави, грађани се не могу поуздати у институције у којима предоминантно руководе потомци некадашњих ратних злочинаца.

Зато позивамо све Босанске патриоте да на сваки могући начин спријече дивљање, крађе, нападе на грађане, институције и појединце. Припаднике и раднике свих агенција на нивоу БиХ из реда остала два народа, укључујући и Оружане снаге БиХ, упозоравамо да обрате пажњу на властиту одговорност уколико се понови сценариј из априла 1992. године, када је дошло до подјеле МУП-а Р БиХ, те других министарстава, отимачина и уништавања друштвене имовине. Савјесни и патриотски опредијељени грађани неће допустити такво понашање!

Не ослањамо се на међународне снаге јер смо већ једном прошли кроз тај сценариј, а намјере да те снаге буду употријебљене за успоставу линије раздвајања међу ентитетима по Кипарском сценарију су недопустиве!“

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 11:30 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)