Опет запаљива реторика

Нове ратнохушкачке поруке из ФБиХ, Исак: Моји синови ће са мном на прву линију!

  • Извор: АТВ
  • 27.04.2024. 19:48

Нове ратнохушкачке поруке из другог ентитета. Овај пут за великог "патриоту" се издао федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак.

Он је са скупа "Домовина те зове" (можда им је величанствени скуп "Српска те зове" послужио као инспирација за назив) који је одржан на Сметовима код Зенице поручио како је "као дијете узео пушку, па му ни сада неће бити проблем". Иако каже да шаље поруку мира, атмосфера са скупа и сам говор Исака, дају други утисак.

У запаљивој атмосфери, Исак каже како ће и "његови синови бити на првим линијама, а не у трезорима".

- Са Сметова шаљемо поруке мира! Протеклих дана сам у Бањој Луци, Стоцу, Сребреници…, на готово на сваком педљу наше једине домовине. Људима упорно поручујем да мирно спавају, да рата неће бити. Међутим, ако се неко одважи ићи у такво нешто, као дијете сам узео пушку, тако да ми ни сада неће бити проблем бранити границе које нећемо дозволити да било ко брише. Питају ме, они који провоцирају, хоће ли ми синови бити у трезорима?! Неће, биће са мном на првим линијама!", рекао је Исак са говорнице окупљеном народу.


Међу народом нашао се и генерал такозване Армије БиХ Сефер Халиловић, а организатори кажу да је требало доћи "још генерала, али су били спријечени".

И док сваки дан из Републике Српске стижу поруке како се само тражи поштовање Дејтонског мировног споразума, у другом ентитету за то слуха. Тако лидери муслимана, било вјерски или политички, не пропусте прилику да покажу како су спремни за нови сукоб. 

(Фото: Рамо Исак Facebook printscreen)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: