Obradović: Za razliku od Zapada mi imamo tople vode i slobodno čitamo sve pisce

  • Извор: АТВ
  • 13.07.2023. 17:45

Za razliku od onih sa zapada koji nas kritkuju, mi imamo tople vode i struje na pretek i slobodno čitamo sve pisce.

Poručio je ovo poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Borivoj Obradović, u komentaru na izjavu Volfganga Petriča u kojoj je rekao da je "strpljenje za Dodika pri kraju, ne samo u Americi i Britaniji, već i u Njemačkoj".

Komentar Borivoja Obradovića prenosimo u cjelosti:

Svaki put kada pročitam izjave zvaničnika sa Zapada, poput intervjua Volfganga Petriča televiziji N1, pitam se da li oni stvarno vjeruju u ono što govore. Kako je moguće da neko poriče Dodikov legitimitet, a imamo očigledan primjer nelegitimnog Kristijana Šmita koji se predstavlja kao visoki predstavnik. Ili, kako je moguće da se poziva na Ustav, zakone i institucije BiH, a osporova rezultate izbora koje je utvrdila Centralna izborna komisija i ujedno zagovara da neko nelegitiman smijeni onoga koga su izabrali građani.


Vrućina pravi haos u bh. gradu: Sve više intervencija Hitne

Vrućina pravi haos u bh. gradu: Sve više intervencija Hitne

Vrhunac licemjerja je izjava da se zakonima o neobjavljivanju odluka visokog predstavnika i neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH skreće pažnja sa loše ekonomske situacije u Republici Srpskoj. Kad čujem ove izjave o skretanju pažnje, pitam se ko od koga prepisuje neki naši opozicionari od stranaca, ili stranci od njih.

 Pa i mi bismo to isto mogli da kažemo i gospodinu Petriču i svim zapadnjacima koji nam prijete sankcijama i bonskim ovlaštenjima. Da li je njihova invazija na Republiku Srpsku skretanje pažnje građana u njihovim državama sa sve lošije ekonomske situacije, politika na vlastitu štetu, a i toga da u perspektivi imaju to da im se građani kupaju hladnom vodom. Mi, koji ekonomski stojimo tako loše kako kaže Petrič, imamo tople vode i struje na pretek, a možemo i slobodno da čitamo i Šekspira i Getea i Hemingveja iako ste nas gađali osiromašenim uranijumom.

Nema pravnika koji bi mogao da nađe rupe u međunarodnom pravu, pa da legalizuje sve pravno nasilje u BiH pod pokroviteljstvom zapadnih sila. Ova zapadna trojka na koju se poziva gospodin Petrič, godinama tolerišu kršenje Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH. Kada su pretjerali s bonskim ovlaštenjima, lijepo su se dosjetili da Bosnu prekrajaju preko Ustavnog suda i svojih sudija, pa su sad i tu pretjerali dirnuvši u imovinu Republike Srpske. Gospodin Petrič se uzda u bh pravosuđe i nada se da će uspjeti da odbrani Ustav. I mi se tome nadamo, ali ne selektivno kao do sada, već baš tako kako kaže Petrič da svi pred zakonom budemo jednaki.


Požar u Hrvatskoj guta sve pred sobom: Gore kuće i auta

Požar u Hrvatskoj guta sve pred sobom: Gore kuće i auta

Ima još jedna izjava koja neodoljivo podsjeća na diskusije nekih opozicionih političara u Republici Srpskoj, a to je odlazak mladih kao krunski dokaz da ovdje nema perspektive. E pa ako je neko kriv za to, onda je ponovo međunarodna zajednica koja je svojim reformama osiromašila BiH, a nametnutim ekonomski mjerama i Bolonjom sebi omogućili jeftinu i školovanu radnu snagu. Ne samo da je licemjerno kada nam zapadnjaci ovo poturaju kao argument, već počinje biti i bezobrazno.

Za sve što je loše u BiH najveći krivci su moćne sile Zapada i ako neko želi dobro ovoj zemlji reći  će im da odu i da sa sobom povedu i svoje sudije.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм