Vladislav Јovanović

Očekuje se osvježenje odnosa prema Srpskoj

  • 25.08.2018. 09:40

Novi američki ambasador u Sarajevu Erik Džordž Nelson mogao bi da donese osvježenje odnosa SAD prema BiH, odnosno Republici Srpskoj, smatra bivši jugoslovenski diplomata Vladislav Јovanović.

Јovanović je istakao da nastupnu posjetu ambasadora Banjaluci treba iskoristiti da se izmjeri u kojoj je mjeri predstavnik novog talasa, a u kojoj nastavljač stare linije.

"Možda će ovog puta SAD pokušati da stvari rješavaju drugačije, ne sa tvrdoglavom politikom prema Republici Srpskoj, nego sa više takta i na kraju sa više uvažavanja svog Dejtona, a ne samo uvažavajući mišljenja visokog predstavnika u BiH", rekao je Јovanović za "Euroblic".

On je pojasnio da je dolazeći ambasador karijerni diplomata, kao i odlazeći Morin Kormak.

"Karijerni diplomata je više naklonjen kontinuitetu, nego promjeni u politici prema BiH. Međutim, to ne mora da bude tako ako se ispostavi da je američki predsjednik Donald Tramp uspio da u Stejt department postavi svoje ljude na ključne funkcije", dodao je Јovanović.

Tramp je prije nekoliko dana zvanično imenovao Nelsona na funkciju ambasadora SAD u BiH.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.