Generalni sekretar UN-a

Odgovor Gutereša stigao medijima iz FBiH umjesto Cvijanovićevoj

  • Извор: АТВ
  • 20.07.2023. 21:00

Generalni sekretara UN-a Antonio Gutereš navodno je odgovorio na pismo srpskog člana predsjedništva Željke Cvijanović o tome da li je Kristijan Šmit potvrđen kao visoki predstavnik.

Doduše na sve je Gutereš odgovorio osim na to konkretno postavljeno pitanje. Ono što je zanimljivo jeste da je Guterešov odgovor prvo dospio u federalne medije, ali u kabinet Željke Cvijanović, ne.

Za ono što je napisao Željka Cvijanović kaže da ako je to zaista odgovor budući da ga je vidjela samo u medijima, to bi bila samo potvrda da je ova organizacija  instrumentalizovana. Bez obzira na to, Cvijanovićla kaže pisaće mu ponovo.

"Gutereš kao diplomata bi trebao diplomatski da se ponaša, ako je to proslijedio medijima a nije dao zvaničan odgovor, onda je to svima jasno. Dakle, jasno je da Ujedinjene nacije trebaju zavnično da odgovore srpskom članu Predsjedništva, to je jedini put i jedina moguća komunikacija. Ovo sve postaje jedna politička igranka", rekao je za ATV Igor Žunić, šef KLuba poslaniak SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Opširnije u prilogu ATV-a.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?