Vranješ i Samardžija saglasni

Odluka o kandidaturi BiH biće uslovljavana

 • Izvor: RTRS
 • 19.12.2022.22:23

Odluka o kandidaturi BiH za članstvo u Evropskoj uniji, koja je donesena na pogrešnim pretpostavkama o BiH kao interesnoj sferi Zapada, biće uslovljavana, saglasni su ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ i ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija.

- Ubrzavajući ili davajući status BiH, oni su stvorili jedan novi manevarski prostor da bi mogli da uđu u neki novi period nametanja, uslovljavanja u pravcu nekih reformi. Samo ovaj put će to biti kroz priču o otvaranju poglavlja, evropskom putu, što svakako treba biti upozorenje za Republiku Srpsku, nikako širenje optimizma - rekao je Vranješ.

Ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija rekao je da EU ima mnogo svojih problema.

- Ove godine govoriti o kandidatskom statusu, kada sama EU ima gomilu svojih velikih problema u kojima se poslije izlaska Velike Britanije počela na neki način da se rastače, a ko zna šta će biti u narednom periodu, mislim da to i nije neka "politička pljačka" za nas - dodao je Samardžija.


 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.