Saopštenje

Održana sjednica Predsjedništva: Razgovarano o granici BiH i Hrvatske

  • Извор: АТВ
  • 30.03.2023. 16:37

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici razmatralo tok procesa ratifikacije Ugovora o državnoj granici između BiH i Hrvatske, saopšteno je iz Predsjedništva.

"Predsjedništvo BiH je usvojilo zaključak kojim zadužuje Savjet ministara BiH i Državnu komisiju za granicu BiH da, najkasnije u roku od 45 dana, Predsjedništvu BiH dostavi Izvještaj o dosadašnjim pregovorima u vezi sa međudržavnim razgraničenjem između BiH i Hrvatske. Predsjedništvo BiH zadužuje Savjet ministara BiH i Državnu komisiju za granicu BiH da, najkasnije u roku od 60 dana, preduzmu potrebne mjere za dinamizovanje nastavka procesa ratifikacije Ugovora o državnoj granici između BiH i Hrvatske“, navedeno je u saopštenju.

Na današnjoj, četvrtoj redovnoj, sjednici Predsjedništva BiH prihvaćen je Sporazuma o finansiranju godišnjeg akcionog plana u prilog paketu za energetsku podršku za zapadni Balkan u korist BiH za 2023. godinu između Evropske unije koju predstavlja Evropska komisija i BiH koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara BiH, te Sporazum između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva nacionalne odbrane Rumunije o odbrambenoj saradnji.

Usvojen je i Međunarodni sporazum između Evropske unije, sa jedne strane, i BiH, sa druge strane, o učestvovanju BiH u Programu Evropske unije za jedinstveno tržište i Sporazum između BiH i Vlade Hrvatske o rekonstrukciji mosta Brčko (BiH) - Gunja (RH) na M - 14.1/ DC 214 (RH)

Takođe, Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva inostranih poslova BiH i Ministarstva inostranih poslova Kube o uspostavljanju mehanizma za političke konsultacije, Memoranduma o razumijevanju o tehničkoj saradnji između Ministarstva finansija i trezora BiH i Ministarstva finansija Holandije, Memoranduma o saradnji na uspostavljanju Stalne transnacionalne mreže za bezbjednost plovidbe i Sporazuma o saradnji između Državnog arhiva Republike Sjeverne Makedonije i Arhiva BiH.

Kako je navedeno u saopštenju, Predsjedništvo BiH prihvatilo je poziv predsjednika Republike Kube Migela Marija Dijaza Kanel Bermudesa upućen predsjedavajućoj Predsjedništva BiH za službenu posjetu Republici Kuba 25. aprila 2023. godine. 

"Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvještaj Ministarstva pravde BiH o radu Komisije za pomilovanje za period januar - decembar 2022. godine, te primilo k znanju Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za oktobar i novembar 2022. godine“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju dodaju da je Predsjedništvo BiH prihvatilo institucionalno pokroviteljstvo Jahorina ekonomskog foruma koji će 27. i 28. aprila 2023. godine biti održan na Jahorini.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија