Федерални министар

Огласио се Рамо Исак након информације да су његови синови учествовали у тучи

  • Извор: Аваз
  • 13.04.2024. 12:21

Након информација које су се појавиле у јавности да су Арнел и Алдин Исак, синови Раме Исака, министра унутрашњих послова ФБиХ претукли мушкарца у Зеници на бензинској пумпи "ДХД", Рамо Исак је демантовао те наводе.

Рамо Исак за Аваз истиче да су саслушани сви свједоци, а да је 10 полицајаца било на интервенцији који су видјели да је особа отишла с тог мјеста без повреда.

"Десио се инцидент ујутро око три сата, када је дошла особа под дејством или алкохола или дрога, рекао да ће пребити раднике, док је радник сипао гориво странци. Он је насрнуо на радника, нанио му повреде, након чега је позвана полиција која је ту дошла. Он се понашао у присуству полиције неурачунљиво те су га ухапсили. Он је одведен без икаквих повреда, а радник је имао повреде и одведен је у Хитну помоћ. Ово што се појавило у медијима за то ће сигурно бити кривичне пријаве против радника у Министарству унутрашњих послова и свих оних који покушавају да напакују, јер је више доста. Прво су прије пар мјесеци мени покушали напаковати, па се онда појавила особа и дала изјаву да са мном никада није имала конфликте, што је и истина, а након тога се све утишало“, каже Исак.

Синови Раме Исака претукли мушкарца, у 4 сата ујутро ишли у станицу да се догађај брише из евиденције

Синови Раме Исака претукли мушкарца, у 4 сата ујутро ишли у станицу да се догађај брише из евиденције

Мишљења је да је ово припрема за предизборну кампању одређених особа у Министарству.

"Добио сам информацију који оперативац, односно инспектор води истрагу. Ријеч је о инспектору који је неколико пута покушао напаковати и увијек је то падало на суду. Најлакше је доказати истину, тешко је доказати лаж. Не може се онаква изјава дати из полиције ако има записник, који потврђује све моје наводе. Оно што је интересантно да се то није појавило у билтену сутра, него је то плански склонио да се то може паковати. Моји синови нису учествовали о томе, него су обавијестили и полицију и агенцију која се бави заштитом. Уосталом, ко би правио на свом објекту било какав проблем“, истиче Исак.

Додаје да ће се сигурно доћи и до особе “која је послала особу на пумпу да прави инцидент”.

"Сигурно ће се покренути поступци против свих одговорних, вјерујем у институције ове државе. Прошли пут смо пустили да то прође, али овај пут неће остати на овоме. Већ имамо информације из МУП ко то ради, која је намјера“, нагласио је Исак..

Упитан да ли мисли да је то повезано са врхом Министарства унутрашњих послова ЗДК, Исак истиче:

"Вјерујем да је ово повезано са Министарством у Управом полиције, јер ово обични инспектори не могу да ураде. Борим се против криминала и објавио сам рат криминалу и радим све да криминалци заврше иза решетака. Покушали су да купе, препадну, све да ураде, а када нису ништа успјели покушавају да напакују. Сви они који су у вези с криминалом, који било коме монтирају, они су такође криминалци и завршиће гдје им је мјесто“, рекао је Рамо Исак.

Наглашава да инспектор који води поступак је већ пар пута покушао напаковати људима у окружењу министра кривичне пријаве.

"Он је лажно свједочио и то је већ падало на суду. Имам информације да је утицао на свједоке да дају изјаве. Инспектор који води све ово се доводи у везу са убиством своје супруге и вјероватно га држе да може одрађивати такве послове. Прије двадесетак година супруга тог инспектора је наводно починила самоубиство у кући са његовим службеним пиштољем. Такви људи су најсклонији радњама које су нечасне. У полицијским редовима не могу бити они који покушавају монтирати нешто“, закључио је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: