Poslovnik VSTS-a

Omogućen konkurs za izbor rukovodilaca u pravosuđu BiH

  • 19.07.2018. 15:58

Izmijenjenim i dopunjenim Poslovnikom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, koji danas stupa na snagu, omogućeno je raspisivanje konkursa za glavnog tužioca Tužilaštva BiH, njegova dva zamjenika, kao i za sve rukovodeće pozicije u pravosuđu BiH, potvrđeno je u VSTS-u.

Iz VSTS-a je najavljeno da će konkurs biti raspisan u narednom periodu. 

Predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija ranije je rekao da bi konkurs mogao biti raspisan krajem jula ili početkom avgusta. 

Ranije raspisani konkursi su poništeni nakon usvajanja izmijenjenog i dopunjenog Poslovnika koji je usklađen sa preporukama Evropske komisije u dijelu koji se odnosi na postupak, procedure i kriterijume imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija u BiH. 

Izmjene i dopune Poslovnika VSTS-a većinom glasova usvojene su na sjednici Savjeta 11. maja, a objavljene su u Službenom glasniku. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм