"Граница постоји"

Павловић: Суд БиХ је мали хашки трибунал

  • Извор: АТВ
  • 08.12.2023. 19:00

Суд БиХ у смислу пресуда које доноси и у перцепцији јавности у Републици Српској заправо је мали хашки трибунал што је додатно показао судски процес који се води против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића.

Ово је рекао директор Центра за друштвено-политичка истраживања Душан Павловић гостујући у трећој епизоди подкаста "Граница постоји".

"Хашки трибунал који је, јасно је свима не требамо понављати да је то политичка прича, фактички копиран у Суд БиХ и он јесте 'мали' хашки трибунал. То видимо кроз пресуде и врсте суђења, процесе, пресуде Србима за постојеће или такозване ратне злочине", појаснио је Павловић.

Он је упозорио да је судски процес против Додика и Лукића још један у низу напада на Републику Српску и да то није и посљедњи напад.

"Република Српска нема избора. Република Српска мора да побиједи, не само у овом процесу него у овој ситуацији јер ако дозволимо да заврше овај дио посла, сљедећа је имовина и територија. Границе се сваки дан постављају", поручио је Павловић гостујући у трећој епизоди подкаста “Граница постоји" који се емитује сваког петка у 18 часова и који је наставак активности подршке институцијама Републике Српске исказаним кроз народне протесте који су 17 пута организовани на граници између Републике Српске и сусједне ФБиХ.


Пратите нас и путем Вибера