Sarajevo

PD PS o zloupotrebi pojma genocid i smanjenju PDV-a

  • Извор: АТВ
  • 08.03.2022. 19:18

Po hitnoj proceduri, sutra će se na dnevnom redu Predstavničkog doma naći Prijedlog zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocid i dopuna Zakona o PDV-u. To su prijedlozi SNSD-a i Srpskog kluba koji su od vitalnog značaja za Srpsku, pa će SNSD-ovci sutra učestvovati u radu, kako su ih i obavezali zaključci Parlamenta Srpske.

"Ti zaključci Narodne skupštine jasno kažu, sve što je u interesu Republike Srpske, mi moramo uzeti učešće. Predložili smo dva zakona koja su od bitnog i velikog značaja za građane Republike Srpske", kaže Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Da li će biti dovoljno ruku za entitesko glasanje, zavisiće od opozicije. Nenad Nešić i Dragan Mektić potvrdili su dolazak, Mirko Šarović i Branislav Borenović nisu odgovarali na naše pozive. Sutra je veliki test za Srbe, ali i političare iz drugog entiteta, kaže šef Srpskog kluba.

"Ovo je veliki test da li se ljudi u Federaciji zalažu za ravnopravnost jednako prema svim narodima, i ovaj prijedlog zakona je zasnovan na idejama i ravnopravnosti da svaki narod mora biti zaštićen da se ne naziva genocidnim i pogrdnim imenima i to je za sve pripadnike svih naroda i nacionalnlnih manjina", kaže Nenad Stevandić, šef Srpskog kluba u PD PS BiH.

Da li će sutra biti uslova za održavanje sjednice još se ne zna jer u BH institucijama nema grijanja. Od danas su radijatori hladni je je firma koja je trebalo da nabavi lož ulje za grijanje odustala od posla pošto su zbog Ukrajine energenti dramatično poskupili.

Тагови:
  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)