Reakcije

Petković: Bećirovićev potez je čisti populizam

  • Извор: СРНА
  • 22.02.2023. 15:24

Poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milan Petković izjavio je Srni da zahtjev bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti predstavlja čisti populizam.

"Narodna skupština Republike Srpske je jedina koja je ovlaštena da upravlja imovinom Republike Srpske. To je njena ustavna nadležnost i kao takva je na bazi Ustava Republike Srpske, ali i BiH donijela zakon za koji smatramo da ni na koji način ne postoji povreda Ustava niti Republike Srpske i BiH", rekao je Petković.

On smatra da Bećirovićev zahtjev predstavlja populizam u svrhu dnevne politike, te je izrazio nadu da će Ustavni sud BiH odbaciti ovu apelaciju ili je odbiti ukoliko se upusti u meritum.

"Nadamo se da Ustavni sud BiH neće podleći pritiscima koji su bili ranije, i to takvi da se odluke uglavnom donose na štetu Republike Srpske. Nadam se da će ovaj put prevladati pravo, a ne politika", dodao je Petković.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović podnio je juče Ustavnom sudu BiH zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.

Narodna skupština Republike Srpske 28. decembra usvojila je Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, a Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Srpske nije prihvatilo zahtjev Bošnjaka za utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa u ovom zakonu.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић