Poslanik Ujedinjene Srpske

Petković: Nasrtajima na imovinu Srpske gase BiH

  • Извор: СРНА
  • 19.04.2023. 16:40

Poslanik Ujedinjene Srpske u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milan Petković rekao je da je zajednička izjava o državnoj imovini koju su potpisali politički predstavnici iz Federacije BiH (FBiH) još jedan nasrtaj Bošnjaka na imovinu Srpske i na ukidanje entiteta, te naveo da oni koji su je potpisali time gase BiH u koju se zaklinju, želeći da razvlaste Republiku Srpsku.

"Očito da je ovo još jedan od nasrtaja Bošnjaka na imovinu Republike Srpske i na ukidanje entiteta", izjavio je Petković Srni.

On je naglasio da se ovim očito želi ugasiti BiH i potpuno obezvlastiti entiteti, da im se otme imovina čiji su titulari 30 godina, odnosno ono što im pripada prema Dejtonskom mirovnom sporazumu, kako je definisano Aneksom četiri.

"Mi smo danas upoznati o izjavi koju su potpisali bošnjački lideri gdje su jasno istakli da imovina koja se nalazi u BiH, bez obzira da li bila u entitetima, pripada BiH, kako to stalno naglašavaju, te da entiteti nemaju pravo na imovinu i nad putevima, rijekama, jezerima, planinskim masivima i slično", naveo je Petković.

On je rekao da jedino što su mogli da urade kao poslanici jeste da se povuku sa današnjeg zasjedanja kako bi obavili konsultacije na nivou političkih stranaka iz Republike Srpske i izrazio uvjerenje da će se sve stranke iz Srpske okupiti radi dogovora o daljem djelovanju.

"Vrijeme je da se okupe svi politički lideri i ovo trenutak je kada moramo razgovarati bez obzira na to da li smo vlast ili opozicija. Vjerujem da će vrlo brzo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik da sazove sve političke lidere i aktere u Republici Srpskoj da vidimo kako ćemo nastaviti političko djelovanje u narednom periodu", smatra Petković.

Osam bošnjačkih političkih predstavnika iz Federacije BiH potpisalo je zajedničku izjavu o državnoj imovini u kojoj su naveli da Tužilaštvo BiH i ostali nadležni organi BiH moraju procesuirati odgovorna lica koja najavljuju da će nastaviti knjiženje te imovine na Republiku Srpsku. Oni smatraju da samo nivo BiH ima isključivu nadležnost da uređuje sva pitanja koja su u vezi sa državnom imovinom.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.