Tema dana

Petrić za ATV o odluci Suda BiH: Bilo je očekivano

  • Извор: АТВ
  • 15.12.2022. 20:40

Branko Petrić, bivši član CIK-a BiH, kaže da je bilo sasvim normalno za očekivati da Sud BiH usvoji žalbu SNSD-a povodom odluke CIK-a o spornom listiću za izbor delegata u Dom naroda BiH, pod pretpostavkom da je ta informacija tačna, jer odluku još niko nije vidio.

Odluka je vraćena CIK-u na ponovono odlučivanje. 

„Organ za provođenje izbora delegata u Narodnoj skupštini je dostavio rezultate i sav materijal CIK-u, utvrdio je rezultate glasanja, poslao ih je da ih CIK potvrdi i da dodijeli mandate. Oni to nisu učinili nego su izvršili izmjenu te odluke i nisu dodijelili mandate. To su uradili pod pritiskom onih koji su ih tu instalisali, vjerovatno, pa su tu odluku zbrzili na taj način da je na sudu bilo jednostavno da se ukine. Sada bi u ponovnom odlučivanju oni trebali da potvrde te rezultate, da konstatuju da su izbori delegata za Dom naroda PS BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske provedeni u skladu sa zakonom i da dodijele mandate delegatima. Teoretski, mogi bi i da vrate taj materijal Narodnoj skupštini, da isprave neke nedostatake kad bi ih bilo“, izjavio je Petrić za ATV.

Kaže da je u ovom slučaju došlo do zloupotrebe položaja, ali da se tome ne treba posebno čuditi.

Gostovanje Branka Petrića u Temi dana možete pogledati u video prilogu.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!