Адвокат

Петронијевић: Зашто се Кристијан Шмит плаши суда?

  • Извор: АТВ
  • 29.04.2024. 16:25

Адвокат предсједника Републике Српске Милорада Додика, Горан Петронијевић, рекао је да је одбрана на данашњем рочишту оспорила већину доказа Тужилаштва.

Он је рекао да су докази уложени у форми која није одговарајућа и да су оспорени због аутентичности.

"Тужилаштво и одбрана би требало да буду потпуно двије различите стране и равноправне стране пред Судом. Нажалост, равноправности ту нема, а Суд ће ме демантовати уколико буде усвојила приједлоге које је одбрана дала, јер одбрана није дала приједлоге да би одуговлачила поступак, одбрана није ставила приједлоге, за разлику од тужилаштва, да би пунила судске списе... Већ искључиво сврсисходне и кључне приједлоге који могу да докажу чињенице које могу да ријеше овај случај", рекао је Петронијевић.


Нобило након рочишта Додику: Волио бих видјети Шмита у судници

Нобило након рочишта Додику: Волио бих видјети Шмита у судници

Упитао је што би био проблем да Кристијан Шмит дође у судницу.

"Зашто се Кристијан Шмит плаши суда? У чему је ту проблем? Он је, како сам чуо скоро, адвокат, то ме изненадило, имајући у виду његов начин тумачења многих међународноправних норми", рекао је Петронијевић и додао:

"Мислимо да би његов долазак, ако већ сматра да је високи представник и ако сматра да му припадају она овлашћења која је инплеменирао, да објасни овдје због чега је, како је и под којим условима и из којих разлога приступио тако хитној, хитрој, на врат на нос, одлуци да донесе или да мијења Кривични закон".

Позвао је Шмита да изађе и каже да се плаши ако је то случај, а не да се крије иза Тужилаштва. Такође, позвао га је да, уколико се не плаши, дође на суд и докаже да је управу.

"Он је иницирао тај поступак, он је мијењао Кривични закон. Од Хамурабија до данас није постојао примјер да личност која узима улогу законодавца доноси закон о себи, закон који се односи на њега. Ко не слуша мене, иде у затвор. Па нека дође да објасни то", поручио је Петронијевић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.