Susret sa Putinom

Petrović: Pozdraviti posjetu Dodika Moskvi

  • Извор: СРНА
  • 19.09.2022. 15:47

Predstojeći sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Rusije Vladimira Putina u Moskvi biće od velikog značaja sa ekonomskog i političkog aspekta, te taj susret treba pozdraviti, izjavio je danas Srni generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Luka Petrović.

Petrović je istakao da se očekuje da će se na tom sastanku razgovarati i o ekonomskim vezama ove dvije zemlje, kao i o predstojećoj energetskoj krizi u svijetu.

"Ako prođemo sa manje troškova za energente, može se reći da krizu nećemo osjetiti kao neke druge države, a opet zahvaljujući Dodiku", naglasio je Petrović.

On je napomenuo da je Rusija jedan od garanata Dejtonskog sporazuma i da je Dodik jedini političar iz BiH koji njeguje dobre odnose sa tom zemljom i poštuje odredbe tog sporazuma, te da u tom kontekstu treba posmatrati njegovu posjetu Moskvi.

Petrović je rekao da je ključna veza srpskog naroda kroz istoriju bila veza sa Rusijom koju danas kroz prijateljske odnose održava Dodik.

"Svaki građanin Republike Srpske i dobronamjeran čovjek pozdravlja predstojeći susret Dodika i Putina, jer je dobar prijatelj nešto kao član porodice pa takve odnose treba njegovati i održavati", ocijenio je Petrović.

Dodik bi sutra trebalo da se u Moskvi sastane sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.