Premijer Hrvatske

Plenković: Ova godina će biti šansa za BiH

  • Извор: СРНА
  • 02.05.2023. 15:08

Hrvatska će nastaviti da podržava BiH na putu ka EU kako bi se u njoj ostvarili reformski procesi i funkcionalnost, izjavio je danas u Mostaru hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Bićemo iskreni prijatelji i zagovornici evropskog puta BiH, za koju želimo da ima pozitivna iskustva evropskih integracija i za građane i za ekonomiju", rekao je Plenković novinarima u Mostaru, podsjetivši da se Hrvatska maksimalno založila da BiH dobije status kandidata za članstvo u EU.

On je istakao da Hrvatska podržava teritorijalnu cjelovitost BiH i Dejtonski sporazum koji predviđa dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

"Sada sa formiranom vlašću i kandidatskim statusom, smatram da će ova godina biti šansa za BiH da se ide naprijed i ne bi bilo dobro vraćati se unazad", rekao je Plenković.

Bisera Turković otišla u penziju pa osnovala firmu

Bisera Turković otišla u penziju pa osnovala firmu

On je dodao da je za BiH važno da ima političku stabilnost i funkcionalnost, kao i da se ostvare dalji reformski procesi, ravnomjerniji ekonomski i regionalni razvoj i da svi ljudi imaju što kvalitetniji život.

Plenković je najavio da će krajem juna biti održana zajednička sjednica Savjeta ministara i Vlade Hrvatske, te da će od sutra ponovo biti uspostavljena avio-linija između Zagreba i Mostara.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.