ATV

CIK BiH

Počela isporuka glasačkih listića za birače koji glasaju putem pošte

  • Извор: СРНА
  • 18.08.2022. 11:46

Iz štamparije "Unioninvestplastika" Sarajevo dostavili su preduzeću "BH Pošta" 6.694 glasačkih paketa za birače koji će na opštim izborima u BiH 2. oktobra glasati van BiH putem pošte.

Već danas će početi i otprema glasačkih paketa kao preporučene pošiljke, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Ostatak glasačkih paketa će sutra iz štamparije biti upućen pošti, a u narednoj sedmici, nakon rješavanja žalbi, preostali paketi.

U skladu sa Izbornim zakonom BiH i Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za opšte izbore, večeras u ponoć se zaključuje Centralni birački spisak.

Do 25. avgusta CIK će objaviti broj birača po izbornim jedinicama, ističe se u saopštenju.

Birač koji promijeni prebivalište u periodu od 45 dana prije održavanja izbora, odnosno nakon zaljučivanja Centralnog biračkog spiska, naći će se na izvodu iz Centralnog biračkog spiska na redovnom biračkom mjestu u opštini u kojoj je imao prebivalište do dana zaključenja ovog spiska.

U skladu sa članom 3.6 Izbornog zakona BiH, CIK je odgovoran za tačnost, ažurnost i ukupni integritet Centralnog biračkog spiska.

Izrada izvoda iz Centralnog biračkog spiska za birače koji glasaju izvan BiH nije okončana.

Nakon dodatne kontrole prijava birača izvan BiH i prijema žalbi, Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici izmijenila odluke koje se odnose na birače koji glasaju izvan BiH.

Iz CIK-a napominju da će odluke javnosti biti dostupne na internet stranici Komisije.

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм