Sarajevo

Pojačane mjere bezbjednosti ispred zgrade Parlamenta BiH

  • Извор: СРНА
  • 24.05.2023. 09:08

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić odlučio je da danas pojača mjere obezbjeđenja ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, rekla je Srni šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić.

Vulićeva je rekla da poslanici SNSD-a u čekaju sastanak sa ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara Nenadom Nešićem od kojeg je ranije zatražila utvrđivanje ozbiljnosti prijetnje koju je predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Zvizdić uputio srpskim poslanicima.

Ranije je Vulićeva uputila inicijativu Nešiću u kojoj traži sprovođenje istrage Zvizdićevim prijetanjama srpskim poslanicima.

Vulićeva je ranije rekla da se poslanici SNSD-a osjećaju ugroženo nakon Zvizdićeve javno iznesene prijetnje 19. aprila na sjednici Predstavničkom doma. Onaj je zatražila da se provjeri ozbiljnost prijetnje Zvizdića, te da li njegovo "ovo je zadnji put" znači najavu likvidacije nekog od srpskih poslanika.

Nastavka sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojem će biti razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH zakazan je za 12.00 časova.