Ilija Cvitanović

"Političko Sarajevo i Komšić grobari moguće BiH"

  • Извор: СРНА
  • 12.05.2022. 10:03

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović rekao je da su političko Sarajevo i član Predsjedništva BiH Željko Komšić grobari moguće BiH, za koju je ocijenio da je, po svemu sudeći, međunarodni protektorat u kome je izborni inženjering legalizovan.

Cvitanović je istakao da politički mazohizam koji je Komšić etablirao u političkom prostoru BiH jasno detektuje njegove osnovne političke ciljeve.

"Komšić uživa u političkom obeščašćivanju naroda kojem pripada, barem po plati koju prima", rekao je Cvitanović za "Večernji list", izdanje za BiH.

On je naglasio da Komšićeva izjava - da sada ne smije stati i da u Predsjedništvu mora biti dva naprema jedan za BiH - govori da je možda i tačna teza da su lider SDA Bakir Izetbegović i njegova partija, zajedno sa Komšićem, taj tim koji igra za BiH, ali BiH kao ideju koju je Bakirov otac Alija sistematično razradio i predstavio kroz strateški politički dokument muslimana, a to je izgradnja države prema mjeri bošnjačkog naroda.

"Takav politički koncept, koji uzurpator na mjestu hrvatskog člana Predsjedništva pokušava izboriti, direktan je nasrtaj na dejtonsku, odnosno vašingtonsku ustavnu koncepciju BiH", naveo je Cvitanović i dodao da međunarodni akteri u BiH to ne žele vidjeti.

Govoreći o predstojećim izborima, Cvitanović je rekao da oni nisu trebali biti raspisani, ali su međunarodni autoriteti u BiH, koja je po svemu sudeći međunarodni protektorat, rekli da će izbori biti održani bez obzira kako se okončali pregovori o reformi Izbornog zakona.

On je rekao da je u tom smislu ogromna i presudna odgovornost međunarodne zajednice i visokog predstavnika koji ima neograničene mandate.

"U takvim okolnostima pravo je pitanje ima li smisla izlaziti na izbore gdje je izborni inženjering legalizovan. Ima, poslaćemo jasnu poruku da smo tu i da nas žive neće zakopati", poučio je Cvitanović.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина