Dodik sa ambasadorom Rumunije u BiH

Politika Republike Srpske vojna neutralnost

  • 05.02.2019. 20:29

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Sarajevu da je politika Republike Srpske vojna neutralnost i da, shodno tome, njegova politika nije politika podrške NATO putu BiH.

Dodik je ambasadora Rumunije u BiH Danu Konstantinesku informisao o posjeti članova Predsjedništva BiH Briselu, ocijenivši da su naišli na visok stepen razumijevanja kod čelnika EU, kojima su prezentovali jedinstvo u opredjeljenju BiH za članstvo u EU, saopšteno je iz Predsjedništva BiH. 

Dodik je zahvalio Rumuniji, koja predsjedava EU, na podršci za evropski put BiH i dodao da su se članovi Predsjedništva iz Brisela vratili sa pozitivnim utiscima, ali da očekuje jaču dinamiku oko dostavljanja Upitnika, kako bi Evropska komisija finalizovala mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u EU. 

Dodik i Konstantinesku saglasili su se da bi što prije trebalo formirati Savjet ministara kako se ne bi ušlo u kritičnu fazu po svim pitanjima funkcionisanja BiH. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм