Predsjedništvo BiH

Pomoć Berkovićima u sanaciji šteta izavanih zemljotresom

  • Извор: СРНА
  • 08.06.2022. 20:40

Predsjedništvo BiH zadužilo je danas Savjet ministara da pruži pomoć opštini Berkovići u sanaciji štete izazvane zemljotresom.

Predsjedništvo BiH donijelo je i odluke o ratifikaciji Sporazuma o grantu između BiH, Republike Srpske, Zvornika i Evropske investicione banke, Zajednički evropski fond za zapadni Balkan - Program vodosnabdijevanja i sanitarnih usluga u Republici Srpskoj - Lokanj-Pilica - Vodosnabdijevanje faza jedan i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za naselje Tabanci u Zvorniku.

Članovi Predsjedništva donijeli su Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Hrvatske o rekonstrukciji mosta Novi Grad - Dvor.

Donijeta je odluka i o ratifikovani Sporazuma razmjenom nota između Savjeta ministara i Vlade Јapana o japanskoj bespovratnoj pomoći u iznosu od 100.000.000 japanskih jena za opremanje medicinskih ustanova u BiH.

Predsjedništvo je donijelo više odluka koje se tiču ratifikacije sporazuma, poput onih sa Vladom Crne Gore o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima, kao i o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na spoju magistralnog puta na lokaciji Hum - Šćepan Polje i priključnih dionica.

Među donijetim odlukama je i ratifikacija sporazuma o grantu između BiH, Federacije BiH /BiH/, opštine Јajce i Evropske investicione banke, Grant Zajedničkog evropskog fonda za zapadni Balkan za projekat ulaganja u vodosnabdijevanje na desnoj obali rijeke Vrbas i smanjenje gubitaka vode u Јajcu.

Predsjedništvo BiH je dalo saglasnost za održavanje konzularnih dana Generalnog konzulata Hrvatske u Mostaru, koji bi se održavali Stocu, kao i za otvaranje konzularne kancelarije Poljske u Mostaru.

Odobreno je zaključivanje Operativnog sporazuma između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i Međunarodnog centra za napredne mediteranske agronomske studije - Mediteranski agronomski institut Bari radi sprovođenja projekta "Nove aktivnosti za podršku fitosanitarnom sektoru u BiH s ciljem usklađivanja sa EU standardima".

Odluka je donesena i o ratifikaciji Dopune jedan Ugovora o finansiranju Godišnjeg akcionog programa za BiH za 2019. godinu, između Evropske komisije djelujući u ime EU i BiH koju zastupa Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara BiH.

Donesene su odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju godišnjeg akcionog programa za 2020. godinu između EU i BiH, kao i o učešću BiH u programu Unije Horizont Evropa - Okvirni program za istraživanje i inovacije.

Ratifikovan je i sporazum između Savjeta ministara i Vlade Njemačke o obavljanju plaćene djelatnosti članova porodice članova diplomatskog ili konzularnog predstavništva.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм