Sarajevo

Poznat termin prve sjednice Predstavničkog doma PS BiH

  • Извор: СРНА
  • 23.12.2022. 14:22

Prva hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za srijedu, 28. decembra, kada je planirano i potvrđivanje imenovanja Borjane Krišto za predsjedavajuću Savjeta ministara, najavljeno je iz parlamenta BiH.

Borjana Krišto imenovana je juče na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara i za njeno imenovanje glasali su predsjedavajuća i srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović i član Predsjedništva Denis Bećirović, dok je član Predsjedništva BiH Željko Komšić glasao protiv.

Hitna sjednica Predstavničkog doma planirana je za 11.00 časova.

Prije same sjednice zasjedaće i Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara BiH.

Sporazum o formiranju vlasti na nivou BiH nakon oktobarskih opštih izbora potpisali su 15. decembra lider SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i lider SDP-a Nermin Nikšić u ime stranaka "Osmorke".

Dokument nazvan "Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH za period 2022-2026" potpisan je dva i po mjeseca nakon opštih izbora.

Prema Ustavu BiH, Predsjedništvo imenuje predsjedavajućeg Savjeta ministara koji će preuzeti dužnost po odobrenju Predstavničkog doma. Predsjedavajući će imenovati ministre u Savjetu ministara koji će preuzeti dužnost po odobrenju Predstavničkog doma.

Iz parlamenta BiH je najavljeno da će druga sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je zakazana za 28. decembar biti održana nakon okončanja 1. hitne sjednice Predstavničkog doma.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина