Iz Naše stranke

Predsjedavajuća Predstavničkog doma FBiH Mirjana Marinković-Lepić

  • Извор: СРНА
  • 01.12.2022. 19:16

Mirjana Marinković-Lepić iz Naše stranke izabrana je danas, u nastavku konstitutivne sjednice, za predsjedavajuću Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Federacije BiH (FBiH), dok su Edina Gabela iz Stranke za BiH i Mladen Bošković iz HDZ-a izabrani za zamjenike.

Konstitutivna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine FBiH danas je bila prekinuta, zbog poslanika iz SDA koji nisu htjeli da podrže novi saziv, jer za rukovodstvo Doma nije predložen niko iz reda bošnjačkog naroda, ali je nakon sastanka, koji su održali predstavnici "osmorke" sa koalicionim partnerom HDZ-HNS, donesen zaključak da se zasjedanje nastavi.

U Predstavničkom domu Parlamenta FBiH ukupno ima 98 mandata.

Prema potvrđenim rezultatima izbora u BiH, koje je 2. novembra objavila Centralna izborna komisija, SDA je osvojila 26 mandata u Parlamentu FBiH, slijede SDP BiH i koalicija okupljena oko HDZ-a BiH sa po 15 mandata, te Željko Komšić (DF) za građansku državu sa 12, dok je Koaliciji "Povjerenje" pripalo sedam mandata.

Naša stranka je u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH osvojila šest mandata, NES - za evropsku BiH pet, Stranka za BiH četiri, a HDZ 1990 tri mandata.

Po jedan mandat osvojili su Pokret demokratske akcije, Bosanskohercegovačka inicijativa - Fuad Kasumović, Hrvatska republikanska stranka, Hrvatski nacionalni pomak /HNP/ i POMAK - Pokret za modernu i aktivnu Krajinu.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм