Mario Nenadić

Premijer Kantona Sarajevo podnio ostavku

  • 18.11.2020. 16:51

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić podnio je ostavku na ovu funkciju, potvrdio je danas lider SBB-a Fahrudin Radončić.

Radončić je na društvenim mrežama napisao da je danas razgovarao sa Nenadićem i šefom Poslaničkog kluba SBB-a Zvonkom Marićem i da je podržao Nenadićevu pisanu ostavku.

"Bezvrezervno sam podržao namjeru Nenadića da već danas uputi svoju neopozivu ostavku, što, posljedično, znači i ostavku cijele Vlade Kantona Sarajevo", naveo je Radončić.

On je podsjetio da već dva mjeseca "četvorka" ima većinu u kantonalnoj Skupštini.

Radončić je naveo da je Nenadić imao odlične rezultate u najgoroj mogućoj krizi u vezi sa virusom korona, te da je sasvim normalno da "štafetu odgovornosti" prema građanima i zvanično preuzme "četvorka".

"Shodno procedurama, oni - ako su složni u međusobnoj podjeli resora i funkcija - već u roku od 12 dana mogu imati novu kantonalnu Vladu. Nenadić se, kao odgovoran političar i čovjek, neće upuštati u poznate i ružne igre skrivanja pečata i proceduralnih opstrukcija prema novoj većini", rekao je Radončić, koji je poželio sreću novoj vladi i zahvalio Nenadiću za postignute rezultate.

Iz Nenadićevog kabineta je saopšteno da će se on sutra u 10.00 časova obratiti javnosti.

Prema preliminarnim rezultatima, u četiri opštine u Kantonu Sarajevo na lokalnim izborima u nedjelju, 15. novembra, pobijedila je "četvorka" - koalicija Socijaldemokratske partije BiH, Naroda i pravde, Naše stranke i Nezavisne BiH liste. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.