Povreda vojne discipline

Pripadnik Oružanih snaga BiH kažnjen jer je vrijeđao novinara

  • 27.05.2021. 16:55

Pripadnik Oružanih snaga BiH koji je putem Facebooka vrijeđao novinara jednog portala iz BiH disciplinski je kažnjen, saopšteno je iz Ministarstva odbrane i OS BiH.

Kako se navodi, zbog nedoličnog ponašanja pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Vahida Hote, koji je zloupotrebom društvene mreže Fejsbuk vrijeđao novinara portala Prometej.ba Eldina Hadžovića, Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH je nanesena šteta po ugled.

– Nakon preduzetih mjera na utvrđivanju relevantnih činjenica, ustanovljeno je da je imenovani počinio težu povredu vojne discipline te mu je u skladu sa važećim podzakonskim aktima izrečena disciplinska kazna “Zaustavljanje i napredovanje u službi i unapređenju u trajanju od jedne godine” – stoji u objavi.

U vezi sa tim, MO i OS BiH još jedanput izražavaju žaljenje zbog ovog čina i upućuju riječi izvinjenja novinaru Hadžoviću i udruženju “Novinara BiH”, prenosi Klix.

MO i OS BiH insistiraju na poštovanju Etičkog kodeksa ponašanja svih pripadnika i svaku povredu istog će strogo sankcionisati.