Željka Cvijanović

"Prirodne nepogode ne mogu biti povod za uzurpaciju entitetskih nadležnosti od zajedničkih institucija“

  • Извор: СРНА
  • 18.05.2023. 13:36

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da prirodne nepogode ne mogu biti povod za uzurpaciju entitetskih nadležnosti od zajedničkih institucija.

Na pitanje Srne da prokomentariše zahtjev Denisa Bećirovića za održavanjem vanredne sjednice Predsjedništva BiH, na kojoj bi, kako je naveo, iz budžetskih rezervi Savjeta ministara bilo izdvojeno 2.300.000 KM za sanaciju štete izazvane poplavama na području Unsko-sanskog kantona i opštine Čelić, Cvijanovićeva je rekla da Predsjedništvo nema ništa s tim.

Višković u Novom Gradu: Neophodno preventivno djelovati

Višković u Novom Gradu: Neophodno preventivno djelovati

Ona je pojasnila da nadležne institucije u Republici Srpskoj i FBiH treba da urade sve kako bi zaštitili ugroženo stanovništvo i njihovu imovinu, uključujući i to da intenziviraju međuentitetsku saradnju.

"Ovo nije situacija u kojoj bismo trebali da se samoreklamiramo i prikupljamo političke poene, već je potrebno da sve nadležne institucije, u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima, urade svoj dio posla", poručila je Cvijanovićeva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)