Sena Hamzabegović

Priznala da je slala novac u Siriju, ali Sud BiH je oslobodio optužbi za finansiranje terorističkih aktivnosti

  • Извор: Кликс
  • 17.01.2022. 14:18

Sud Bosne i Hercegovine oslobodio je Senu Hamzabegović optužbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji ju je teretio za finansiranje terorističkih aktivnosti.

U Sudu BiH je danas održano posljednje ročište, a sudsko vijeće je donijelo oslobađajuću presudu.

U obrazloženju presude navodi se da optužena jeste priznala da je putem banaka i transfera slala novac u Siriju, ali da Tužilaštvo BiH nije dokazalo da je imala saznanja ili namjeru da novcem koji je slala mužu Muradifu Hamzabegoviću u Siriji finansira militante terorističkih grupa.

Optužnica ju je teretila i da je lično nosila novac u iznosu od 116.670 evra, što nije dokazano, piše Radio Slobodna Evropa.

Sud je naveo i da nije dokazano kako je optužena prikupljala novac u BiH.

Inače, riječ je o supruzi Muradifa Hamzabegovića iz BiH, koji je 2013. godine, u odsustvu, osuđen na Sudu BiH zbog krijumčarenja ljudi i odvođenja u Siriju. On se navodno još uvijek nalazi u Siriji.

(Klix)

Тагови:
  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.