Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH

Radanović: Pojedinci u BiH pokušavaju prisvojiti srpska imanja

  • Izvor: Srna
  • 12.04.2022.07:37

Pojedine političke strukture u BiH godinama neumorno pokušavaju da prisvoje imanja u Federaciji koja su pripadala i pripadaju Srbima, tvrdi predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović.

"Sada su im, sudeći po onome što vidimo i čujemo, apetiti porasli, tako da tu političku igru prebacuju na zajednički nivo vlasti te, uz pomoć stranih mentora, žele da sva zemlja u BiH bude njihova", rekao je Radanović.

On je istakao da se svjesno plasiraju priče da pitanje imovine sada ide na nivo BiH, iako nema šanse da prođe, već se stvara i iluzija da se ništa ne može donijeti ne bi li našli alibi za neku intervenciju stranaca.

"Sve je smišljeno i sve se vrti oko zemlje", izjavio je Radanović za "Glas Srpske".

On je ukazao da se uspostava zemljišnih knjiga i katastra u FBiH vrši isključivo putem javnog poziva, odnosno objava u službenim listovima i dnevnoj štampi, dok Republika Srpska poziva vlasnike.

"Potpuna je netransparentnost na sceni i to dovoljno govori da postoji neka zadnja namjera", rekao je Radanović i dodao da ne treba biti doktor pravnih nauka da bi shvatili da nema transparentosti, a time ni želje da se Srbi upišu kao stvarni vlasnici, što jesu.

Prema njegovim riječima, srpski narod u FBiH je samo na papiru ravnopravan, tamo je lakše biti bilo koja nacija, samo da niste Srbi.