Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba

Radanović: Pokazivanje tri prsta ne vrijeđa nikoga

 • Izvor: Srna
 • 29.01.2023.16:14

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović istakao je da deklaracija Skupštine Kantona Sarajevo kojom se osuđuje dizanje tri prsta u Sarajevu nema nikakvu težinu ni uporište u zakonu i da pokazivanje tri prsta ne vrijeđa nikoga.

Radanović je u izjavi Srni pojasnio da je neprovodivo i nemoguće kažnjavanje onih koji budu pokazivali tri prsta.

- Skupština Kantona može da donese odluku da nešto, što se njih tiče, jeste ili nije prihvatljivo, ali oni nemaju nadležnost za definiciju da li je nešto krivično djelo ili nije - rekao je Radanović.

On je rekao da Srbi mogu pokazivati tri prsta u Kantonu Sarajevu i da za to ne mogu biti kažnjeni, jer je deklaracija samo izraz političke volje bez pravnog dejstva.

- Znak tri prsta ne vrijeđa ničija osjećanja i ne može da predstavlja biće krivičnog djela - rekao je Radanović i podsjetio da je to tradicionalni srpski pozdrav.

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je juče usvojila deklaraciju kojom se osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija, a koju je predložio Klub SDA.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.