Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma

Radmanović: Van pameti da se ruski ambasador proglasi nepoželjnim

  • Извор: СРНА
  • 24.11.2021. 10:05

Van pameti je tražiti da se ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov proglasi personom non grata, jer bi po toj logici mogli da se organizuju brojni protesti pred nekim drugim ambasadama koje su se vrlo direktno miješale u odnose u BiH, rekao je Srni zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović.

Komentarišući proteste pred Ambasadom Rusije u BiH i zahtjeve poslanika SDA Šemsudina Mehmedovića da se ambasador Kalabuhov treba proglasiti osobom non grata, Radmanović je rekao da uvijek postoje ljudi koji su na nekim istaknutim pozicijama i ne razumiju suštinu politike, a da pogotovo ne razumiju diplomatske odnose.

"Takav zahtjev može otvoriti neke procese da onda svako organizuje neke proteste svake sedmice neke demonstracije pred nekom drugom ambasadom", naglasio je Radmanović.

On je dodao da takav pristup onda pokazuje BiH u nekom još gorem svjetlu nego što zaista ona jeste

"Iz takvih krugova dolaze oni koji traže da se osobom non grata proglasi neki od ambasadora", napomenuo je Radmanović.

Radmanović je naveo da iz samog vrha svjetskih zemalja ima razloga da brojnim ambasadorima poruči da se ne miješaju u unutrašnje stvari BiH i da se to prećuti.

"Kada bismo analizirali razloge imali bismo situaciju da veliki broj ambasadora dođe na dnevni red i da ih proglasimo personom non grata, po toj logici Mehmedovićevoj mnogo prije nego što bi došli da razgovaramo o ruskom ambasadru koji samo pokazuje prijateljske osnose prema BiH u cjelini, a ne samo prema srpskom narodu“, zaključio je Radmanović.

Neformalna grupa građana organizuje pres konferenciju pod nazivom "Ne ruskoj politici u BiH" danas u 11.00 časova ispred Ambasade Rusije u Sarajevu.

Mehmedović je nedavno pozvao na velike proteste pred ruskom Ambasadom i zatražio da se ruski ambasador proglasi personom non grata. 

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок