Мркоњић Град

Рајилић: Комшић и Бећировић изврћу историјске чињенице

  • Извор: СРНА
  • 19.11.2023. 15:19

Чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Денис Бећировић покушавају да представе да су они и њихови преци антифашисти и изврћу историјске чињенице у вези са ЗАВНОБиХ-ом јер су у том периоду муслимани у већини били у формацијама НДХ, рекла је предсједник републичког Удружења жена жртава рата Божица Живковић Рајилић.

"Комшић и Бећировић покушавају да представе да су су они и њихови преци били антифашисти и коминисти. Гдје то пише када, ко је гдје био", рекла је Рајилићева Срни.

Она је подсјетила да Комшићу и Бећировићу не треба дозволити да дођу у Мркоњић Град да прослављају дан ЗАВНОБиХ-а, како то наводе поједини медији.

Рајилићева је навела да је засједање ЗАВНОБиХ била припремна сједница од српских комуниста за засједање АВНОЈ-а и додала да је на тој сједници било наглашено да је БиХ географски појам у коме су по насељености помијешане нације.

"Бошњаци тада нису ни постојали. Постојали су мислимани и у проценту већем од 90 одсто били су у усташким формацијама у НДХ", закључила је Рајилићева.


До када је Ђоковић сигуран на врху АТП листе

До када је Ђоковић сигуран на врху АТП листе

Према сазнањима медија, Комшић и Бећировић планирају да ускоро у Мркоњић Граду прославе 25. новембар, бивши дан ЗАВНОБиХ-а, иако муслимана-Бошњака у вријеме Другог свјетског рата готово није било у Народноослободилачкој војсци и партизанима, већ су били на страни Независне Државе Хрватске.

Предсједник Српске Милорад Додик недавно је рекао да је то лицемјерство и да БиХ нема "дан државности".

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок