Ministar u FBiH

Ramić o podjeli novogodišnjih paketića sa Djedom Mrazom: Ni mesdžid nije odobren

  • Извор: Кликс
  • 15.12.2022. 16:46

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Federaciji BiH Edin Ramić ne dozvoljava dodjelu novogodišnjih paketića dok se svi ne izjasne da Djed Mraz ne vrijeđa njihova vjerska osjećanja.

On je za Klix.ba rekao da su prostorije ministarstva namijenjene kao radni prostor i da je zbog toga potrebno ispoštovati proceduru kao što je anketiranje zapsolenih, međutim nejasno je kako se u tu priču o procedurama uklapaju vjerska osjećanja.

Ramić je inače u svom odgovoru na zahtjev napisao da je potrebno anketirati radnike jer bi to moglo vrijeđati nečija vjerska osjećanja, a ne zbog toga jer je održavanje bilo kakvih događaja u ministarstvu stvar procedure.

"Ne razumijem toliko interesovanje za jednu proceduralnu stvar. Prostorije Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica su prvobitno namijenjene kao radni prostor službenicima. Nekada je traženo da se taj prostor koristi za mesdžid pa takođe nije odobreno. Sada bismo u toku radnog vremena organizovali proslavu i dolazak Djeda Mraza, nemoj da se igramo upravljanjem institucija", rekao je.

On smatra kako se njegov postupak koristi u populističke i političke svrhe.

"Jasno je svima da se ovo koristi kao jeftino populističko pitanje, ali procedura se ispoštuje i tu je stvar završena. Vidjeli smo ko se sve oglasio glumeći portbarole i računajući da će time povećati svoj populizam kod vlasnika stranaka. Dječije radosti su uvijek dobrodošle, ali ne možemo kršiti procedure i ne slušati šta drugi misle o tome kako bismo udovoljili onima koji su očigledno poilitički motivisani. Institucije se moraju poštovati, samovolji nema mjesta", kazao je Ramić za Klix.ba.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?