Načelnik opštine Drvar

Runić za ATV: Narod opredijeljen ka odgovornoj politici

  • Извор: АТВ
  • 08.05.2022. 21:35

Načelnik opštine Drvar Dušica Runić proglasila je pobjedu na današnjem referendumu na kojem se glasalo o njenom opozivu sa te funkcije te je poručila da su današnji izbori dokaz da je narod i dalje opredijeljen ka odgovornoj politici i naklonjenosti ka Republici Srpskoj i Srbiji.

Protiv njenog opoziva, prema preliminarnim podacima, glasalo je oko 56 odsto birača koji su izašli na referendum.

"Proglašena pobjeda je dokaz da je narod Drvara i dalje opredijeljen ka odgovornoj politici i naklonjenosti ka Republici Srpskoj i Srbiji. Ovo je dokaz da sve pojedinačne i samostalne političke opcije nemaju svoju egzistenciju u Drvaru.

U Drvaru su sva biračka mjesta zatvorena na vrijeme, a izlaznost do 19 časova bila je 51,6 odsto.

Iz Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Drvar Dušice Runić kažu da je današnji referendumski proces u Drvaru protekao bez problema.

Na referendumu se 5.866 birača na redovnim biračkim mjestima moglo izjasniti da li su za ili protiv opoziva načelnika opštine Dušice Runić.

U Drvaru ima 15 biračkih mjesta i tri mobilna tima.

Posjećamo, inicijativu za opoziv načelnika opštine Drvar Dušice Runić pokrenulo je devet od ukupno 17 odbornika. Za opoziv Runićeve glasali su odbornici iz političkih stranaka SP, DNS, SNS FBiH, HDZ 1990 i Klub nezavisnih odbornika.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.