OHR  

Ruska Federacija se ogradila od izjave ambasadora PIK-a

  • 30.08.2019. 19:18

Ruska Federacija nije prihvatila današnju izjavu ambasadora Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIK), saopšteno je iz OHR-a.

U izjavi ambasadora Upravnog odbora PIK-a podržava se politički dijalog koji bi doveo do formiranja vlasti na svim nivoima i omogućio bezuslovni napredak ka reformama koje su u skladu sa postojećim političkim ciljevima i obavezama. 

U tom kontekstu, Upravni odbor PIK-a poziva političke lidere da ne preduzimaju korake koji bi ugrozili, oslabili ili onemogućili puno funkcionisanje institucija BiH. 

Upravni odbor PIC-a, kako se navodi, još jednom potvrđuje svoj stav da entiteti i institucije moraju poštovati postojeće zakone i pravno obavezujuće aranžmane. 

"Reforme, kao što je reforma odbrane, uspostavljanje jedinstvenog Visokog sudskog i tužilačkog savjeta na nivou BiH i uspostavljanje indirektnih poreza na nivou BiH provedene su uz punu podršku entitetskih i parlamenta BiH. Ustav BiH, postojeći zakoni i integritet institucija BiH moraju se u potpunosti poštovati", navodi se u izjavi ambasadora Upravnog odbora PIK-a koju nije podržala Rusija. 

U pisanoj izjavi ambasadora dostavljenoj medijima iz OHR-a dodaje se da Upravni odbor PIK-a želi da BiH postigne napredak i dostigne svoj puni potencijal na reformskom putu – u tijesnoj saradnji i uz podršku međunarodne zajednice.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм