Predsjednik SDS-a ne krije

Šarovićevi ključni partneri u FBIH

  • Извор: АТВ
  • 22.08.2022. 19:15

Mirko Šarović je priznao - najbolje saveznike ima u drugom entitetu. Predsjednik nekada državotvorne stranke u Srpskoj, gostujući na federalnom mediju, nije propustio priliku da se "proda" Bošnjacima. Nazvao ih je svojim ključnim partnerima.

„Naši ključni partneri u ovom trenutku su samo stranke u Federaciji i to moram da naglasim i nije nam u glavi da biramo ili se izjašnjavano o onima čiji će izbori biti u Federaciji“, izjavio je Šarović, predsjednik SDS-a.

Ne čude izjave lidera SDS-a rukovodstvo Srpske i SNSD-a. Ukoliko opozicija  nije spremna da odbrani prava Republike Srpske, drugi će ta prava uzeti i prenijeti na ostale nivoe odlučivanja, kaže Milorad Dodik.

„Nekidan smo slušali priče Nenada Nešića da je sa Borenovićem i Šarovićem bio pozvan da na nivou BiH razgovara o koncipiranju nove vlasti. Što se mene tiče, ne treba se boriti za vlast na nivou BiH koja je propala jer su dominantni centri moći u odlučivanju u Srpskoj“, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Građani su naši politički, ljudski i svaki drugi saradnici, kaže Željka Cvijanović. Zato je, poručuje, nejasno zašto bi Mirko Šarović crpio podršku iz FBiH. A iz kojeg tačno bloka podršku crpi, Šarović ne otkriva. Ne bi sada da bira između vlasti i opozicije u drugom entitetu, jer  sa ovim drugima, kako kaže, do sada nije sarađivao. Sa tamošnjim vladajućim strankama jeste. I sam poručuje da su u Predstavničkom domu imali korektnu saradnju. A nije da nisu. Imenovanje novih članova CIK-a, bliskih upravo SDS i PDP  progurali su uz glasove poslanika iz Federacije.


Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)