U četvrtak

Savjet ministara ponovo o Nacrtu zakona o sudovima

  • Извор: СРНА
  • 12.09.2023. 12:09

Savjet ministara BiH na sjednici, zakazanoj za četvrtak, 14. septembar, trebalo bi da razmatra Nacrt zakona o sudovima BiH koji je predložilo Ministarstvo pravde.

Pred ministrima će biti i prijedlozi odluka o imenovanju koordinatora i zamjenika koordinatora BiH za Instrument pretpristupne pomoći /IPA tri/ za period 2023-2027. godine, kao i o isticanju zastave EU u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Savjeta ministara.

Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH na dnevni red dostavila je prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta "Nabavka službenih specijalizovanih vozila za potrebe OBA" za period od 2024. do 2026. godine i prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta "Nabavka i nadogradnja specijalne opreme za potrebe OBA BiH" za isti period.

BiH i Hrvatska potpisale sporazum o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja

BiH i Hrvatska potpisale sporazum o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja

Prijedlog odluke o prihvatanju sedmog povećanja kapitala BiH u Razvojnoj banci Savjeta Evrope (CEB), čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora, biće jedna od tema predstojeće sjednice, najavljeno je na veb-strani Savjeta ministara.

Ministarstvo finansija i trezora za dnevni red dostavilo je Sporazum o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH-Srbija za period 2021-2027. godina između EU i BiH i Vlade Srbije.

Prijedlog aneksa Sporazuma o konačnom raspolaganju svim pravima i obavezama na pokretnoj imovini koja će i dalje služiti za potrebe odbrane (Dobojski sporazum), čiji je predlagač Ministarstvo odbrane, takođe je jedna od tačaka dnevnog reda.

Sastanak srpskih predstavnika u Savjetu ministara

Sastanak srpskih predstavnika u Savjetu ministara

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i nacrt odluke o ratifikaciji Ugovora o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicijske banke (Projekt medicinskog kompleksa Banjaluka).

Početak sjednice zakazan je 11.00 časova u zgradi zajedničkih institucija BiH u Sarajevu.

Пратите нас и путем Вибера