Sarajevo

SDA bi da EUFOR "razbija" mirne proteste

  • Извор: АТВ
  • 01.09.2023. 13:08

SDA nastavlja za svoje ciljeve da priziva strance, koji bi prema njima trebalo da regulišu, čini se, sva pitanja u BiH, a sada su pozvali i EUFOR da "razbija" mirne proteste.

I to na teritoriji Republike Srpske.

"Pozivamo EUFOR da reaguje u skladu sa mandatom propisanim Dejtonskim mirovnim sporazumomom koji im, između ostalog, nalaže obavezu sprečavanja ometanja kretanja civilnog stanovništva. U protivnom, snosiće odgovornost za kršenje Sporazuma i sve potencijalne negativne posljedice ovog čina", navodi se u saopštenju SDA.


Poziva se na kontraskup u FBiH:

Poziva se na kontraskup u FBiH: "Dođite sa zastavama sa ljiljanima"

Nisu se tu zaustavili te su pozvali i Tužilaštvo BiH da reaguje, upravo ono Tužilaštvo zbog čijeg nezadovoljstva Srbi i organizuju mirna okupljanja.

Ipak, zaboravili su da su organizatori uredno ispunili uslove i podnijeli zahtjeve nadležnim ministarstvima kako bi okupljanje bilo održano u Sarajevu ispred sjedišta Tužilaštva, ali su dobili "odbijenicu" i to im je zabranjeno. Istovremeno, saobraćaj u Sarajevu će danas ipak biti obustavljan, ali zbog koncerta, ali ovo "sprečavanje kretanja civilnog stanovništva" SDA i ostalima iz FBiH nije problem.

Očigledno je da SDA smatra da Srbi nemaju pravo da iskažu svoj stav mirnim putem i da treba da ćute na progon institucija Republike Srpske.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)