Predsjednik SDP-a

SDP pozvao na sastanak 11 stranaka, razgovarat će o formiranju vlasti bez SDA

  • Извор: Кликс
  • 10.10.2022. 14:33

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić za sutra, 11. oktobar, sazvao je sastanak 11 stranaka, a na kojem će se razgovarati o formiranju vlasti nakon Opštih izbora, potvrđeno je za Klix.ba.

Sastanak će biti održan u prostorijama SDP-a, a fokus bi trebao biti na formiranju vlasti u kantonima, FBiH i nivou BiH.

Nikšić je ranije poručivao da SDP ne namjerava sa SDA stvarati vladajuću koaliciju. Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković je najavio da će cilj biti izbaciti SDA iz vlasti.

Podsjećamo, riječ je o 11 stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH. To su, osim Bećirovićevog SDP-a, NiP, NS, NES, SBB, PDA, Bosanskohercegovačka inicijativa Fuada Kasumovića, Za nove generacije, BPS, Stranka penzionera i Mostarska priča (MP).

Bećirović je pobijedio, a protivkandidati bili su mu Bakir Izetbegović (SDA) i Mirsad Hadžikadić (Koalicija Država).

Ovim činom već kreću prvi razgovori političkih stranaka za formiranje vlasti, a nakon grupe stranaka koje okuplja SDP, uslijediće sastanci i sa drugim partnerima, poput HDZ-a.

HDZ kao nezaobilazan faktor će vjerovatno birati na jednoj strani između Trojke i drugih stranaka te SDA na drugoj strani. Na nivou BiH u tu priču će vjerovatno biti uključen i SNSD.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.