Član Glavnog odbora SNSD-a

Šekara: Gradonačelnica Sarajeva može da skine ploču iznad Kazana i ponese je kući

  • Извор: СРНА
  • 17.04.2023. 17:59

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara rekao je Srni da poslije današnje oslobađajuće presude Samiru Bejtiću za ratni zločin nad Srbima na Kazanima gradonačelnik "multi-kulti" Sarajeva Benjamina Karić može da skine onu ploču iznad bezdana Kazana i ponese je kući.

"Da je bilo iskrenosti, natpis na ploči bio bi drugačiji nego što jeste, baš kao što i ovo dugotrajno suđenje Cacinom bojovniku ne bi imalo epilog koji iznova, baš kao i nedorečena ploča, vrijeđa srpske žrtve i sve sarajevske Srbe koji dobro znaju šta je i kako radilo političko-vojno-bezbjednosno Sarajevo devedesetih", izjavio je Šekara.

On navodi da to institucionalno licemjerje bilo kojeg stuba vlasti, o kojem ilustrativno svjedoči, evo, i četvrta oslobađajuća presuda "braniocima" Sarajeva koji su se "junačili" odvodeći svoje sugrađane srpske nacionalnosti na Kazane, ne može ovu i ovakvu BiH odvesti nigdje, bez obzira na to što je na povocu silnih i moćnih međunarodnih tutora koji njome eksperimentišu.

Šekara je poručio da je ovo samo jedan razlog više da srpski narod čuva i jača Republiku Srpsku i njene institucije koje ne mogu i neće dozvoliti razvlašćivanje, otimačinu i ponižavanje bilo koje vrste koja nam se serviraju iz političkog Sarajeva i zapadnih centara moći.

Apelaciono vijeće Vrhovnog suda Federacije BiH potvrdilo je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Samir Bejtić oslobođen optužbi za ratni zločin nad Srbima na Kazanima.

U optužnici se navodi da je Bejtić, kao pripadnik Desete brdske brigade Armije BiH, 1993. godine učestvovao u premlaćivanju Ergina Nikolića i Duška Jovanovića, nakon čega ih je sa grupom vojnika i Mušanom Topalovićem Cacom odvezao na lokalitet Boguševca, gdje su u zemunici nastavili zlostavljanje, a potom ih ubili.

Optužen je bio i da je, između ostalog, 25. decembra 1992. ubio Zorana Vučurevića na Kazanima.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)