Члан Главног одбора СНСД-а

Шекара: Хелез "не види" терористичке заставе на улицама Сарајева

  • Извор: СРНА
  • 23.11.2023. 10:52

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара позвао је министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да макар "извири из имагинарног свијета својих налогодаваца" како би, умјесто лажних слика о којима говори, на улицама Сарајева јасно видио заставе терористичких организација и чуо покличе из уста масе која је једина стварна пријетња по мир и нормалан живот у државној заједници БиХ.

Он је оцијенио да је Хелез политички пајац, али да ге не треба третирати неозбиљно јер поруке које шаље представљају извршавање задатка потчињеног играча.

Шекара је поручио да Република Српска и њене институције, које поштују уставна рјешења и штите уставни поредак сигурно нису пријетња по нормалан живот у државној заједници БиХ.

"Тврдње Хелеза да се на територији Републике Српске организују кампови и изводе војне вјежбе и обука паравојних формација јесу лош и провидан, политички безобразан и крајње некоректан, али не и случајан спин, јер је евидентно да је по налогу својих страних ментора и путем медија који то афирмише изнова у јавност пласирао тему о наводном руском малигном утицају", изјавио је Шекара Срни.

Шекара истиче да је то све с циљем да колико толико забашури актуелну стварност у којој је БиХ преплављена србофобијом, разбуђеним антисемитизмом, али и својеврсном фолклорном манифестацијом оних појава од којих се леди крв у жилама и српском и хрватском народу који живи на овим просторима.

"У дану када је тема у јавности ослобађање ратног команданта једног од корпуса такозване Армије БиХ Рамиза Дрековића, наредбодавца убистава невине калиновачке дјеце школског узраста и цивила на локацији која је била километрима удаљена од зоне борбених дејстава, и у периоду када се команданти најозлоглашенијих муслиманских бригада, у чијем саставу су били и муџахедини, џелати до рамена окрвављених руку који су ритуално одсијецали главе Срба, отворено нуде и стављају на располагање Хамасу, морала се једноставно пронаћи прича којом ће се напречац и опет `нанишанити`" Срби, Република Српска и Руска Федерација и изнова представити као опасност по мир у БиХ", навео је Шекара и додао да је то класична замјена теза.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?