Члан Главног одбора СНСД-а

Шекара: Подршка Додику у супротстављању безакоњу

  • 20.12.2023. 10:32

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара рекао је да Република Српска неће прихватити никаква наметања, нити ће њен предсједник Милорад Додик икада постати дио сервилне групације која пристаје на то да неизабрани странац буде врховни ауторитет који се поставља изнад законодавне власти.

Шекара је навео да је српски народ дао повјерење Додику и данас му даје још јачу подршку да се супротстави безакоњу и сачува достојанство, имовину и капацитет Републике Српске који јој припада по слову Устава и закона.

"Жалосна је и јадна земља у којој се неко ко није ни изабран, ни потврђен у складу са предвиђеним процедурама, наредбодавно поручује демократски изабраним парламентарцима шта треба да ураде уколико не желе да то умјесто њих учини он, а још су јаднији представници народа који на све то ћуте и пристају да неизабрани странац буде врховни ауторитет који се поставља изнад законодавне власти", рекао је Шекара Срни.

Док год је тако, каже Шекара, излишна је свака прича политичког Сарајева о суверенитету БиХ.

"Само по себи се намеће питање чему и Изборни закон, његово овакво или онакво фризирање, па и сами избори ако ће појединац који је овдје формалноправно нико и ништа стално пријетити, узурпирати цјелокупан друштвено-политички живот, наметати одлуке, мијењати законе и у парампарчад разбити уставноправни поредак који је темељ постојања ове државне заједнице", навео је Шекара.

Он је поручио да су Република Српска и њени званичници, али и српски народ схватили суштину и неће допустити да се кроз такав сценарио кроји судбина Срба.

"Онима који су прихватили да буду политички бескичмењаци и поданички климоглавци припада тек саучесништво у процесу који води у нестанак нормалног политичког живота и одговорности", рекао је Шекара. 

Пратите нас и путем Вибера