Član Glavnog odbora SNSD-a

Šekara: Poziv Bećirovića i Komšića Vranješu nije državnički potez

  • Извор: СРНА
  • 28.07.2023. 21:49

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara rekao je da poziv članova Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Željka Komšića ambasadoru BiH u Srbiji Aleksandru Vranješu da hitno dođe u Sarajevo zbog izjave na sastanku sa direktorom Bezbednosno-informativne agencija Srbije Aleksandrom Vulinom nije državnički potez jer svaki ambasador ima pravo da se susretne i razgovara sa rukovodstvom svake institucije u zemlji prijema.

"Bećirovićev i Komšićev poziv Vranješu da hitno dođe u Sarajevo potez je kojim tek žele da se dodatno dodvore čaršiji, koja je politički neuka i površna, a nikako neki državnički potez, jer je i laicima poznato da svaki ambasador ima pravo i može da se susretne i razgovara sa rukovodstvom svake institucije u zemlji prijema", naveo je Šekara na Tviteru.

Prema njegovim riječima, ako bi se i desilo da Vranješ porazgovara sa Bećirovićem i Komšićem, po ovom njihovom svojevoljnom, a ne institucionalnom pozivu, mogli bi da dobiju besplatnu lekciju iz oblasti diplomatije, političke komunikacije i međunarodnih odnosa.

Cvijanovićeva: Treba da pozovemo Lagumdžiju na konsultacije zbog falsifikovanja Guterešovog pisma

Cvijanovićeva: Treba da pozovemo Lagumdžiju na konsultacije zbog falsifikovanja Guterešovog pisma

"To bi im sigurno pomoglo da se više ne brukaju. Aleksandar Vranješ je nadasve pristojan čovjek i intelektualno toliko superiorna ličnost u odnosu na bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i njegovog `bosanskog`, a samo formalno hrvatskog kolegu Željka Komšića. Stoga je teško i zamisliti kakve bi to uopšte bile konsultacije ambasadora koji posjeduje svu širinu odličnog diplomate i uskogrudih i uskovidih političara koji obično od drveta ne vide šumu", naveo je Šekara.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović zatražili su da Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara hitno pozove ambasadora BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa na konsultacije u Sarajevo, nakon što je direktoru Bezbednosno-informativne agencija Srbije Aleksandru Vulinu zahvalio što je omogućio stipendije dvjema studentkinjama Fakulteta za kriminalistiku Univerziteta u Sarajevu i smještaj za nastavak studija na Akademiji nacionalne bezbednosti u Beogradu.

Пратите нас и путем Вибера