Члан Главног одбора СНСД-а

Шекара: Прије ће доћи крај БиХ, него 'политички крај' Милорада Додика

  • Извор: АТВ
  • 14.12.2023. 15:08

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара изјавио је да би сви они који тврде да је предсједник Републике Српске Милорад Додик тобоже "свјестан свог политичког краја, па на све начине одуговлачи судски процес пред Судом БиХ“, могли мало "мућнути главом“ прије него што се опет јавно огласе и размислити да ли би епилог који тако навалентно намећу и отворено прејудицирају могао значити и практичан крај овакве, миле им и драге БиХ.

"Сви они који су вољко пристали да политички пузе пред њемачким илегалцем који се овдје лажно представља као високи представник и дају му легитимитет да их понижава доносећи законе умјесто институција у којима и сами сједе, те тако руши уставни поредак земље у коју се заклињу, прије или касније ће схватити, а до њих је да ли ће та спознаја бити болна, да се Милорад Додик и појавио пред фантомским Судом БиХ да би одбранио уставни капацитет Српске, али истовремено и уставну структуру и суверенитет ове државне заједнице од свих бахатих страних центара моћи који би да је довијека држе у својеврсном колонијалном статусу“, истакао је он.

Шекара је указао на то да управо они који сада упиру прстом у Републику Српску, њене институције и Милорада Додика који је представља, утркујући се у томе ко ће бити жешћи и оштрији, што никако не значи и оштроумнији, јесу телали негирања сопствене државе који омамљени влажним сновима о унитарној БиХ које нема и неће бити пристају да и ову државну заједницу коју имају предају у руке онима који су овдје нико и ништа и тек лијече своје фрустрације.

"На крају, пошто се све вријеме политички коцкају и траже добитну карту, требају знати и да то није једнострана игра, те да разноразни крњи ПИК-ови и нису неки адути наспрам стаменог херца“, констатовао је Шекара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.