СНСД

Шекара: Велике одлуке не доносе карактерно мали људи попут Шмита и Марфија

  • Извор: СРНА
  • 22.12.2023. 13:56

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Шекара рекао је Срни да је унутрашњи дијалог једина шанса за БиХ у којој карактерно мали људи, попут самозваног високог представника Кристијана Шмита и америчког амбасадора Мајкла Марфија, не могу да доносе велике одлуке.

Шекара је навео да у Републици Српској постоје велики људи којима је народ дао легитимитет и снагу да доносе важне и велике одлуке, истовремено штитећи уставни капацитет, имовину, начин живота и загарантовану слободу.

Он је истакао да, осим Марфија, још поједини амбасадори западних земаља у Сарајеву, због своје бахатости, ароганције, лажи и девастирајућих потеза по уставноправни предак у државној заједници БиХ, могу бити сврстани у групу карактерно малих људи.


Шмит би да укине 9. јануар, а Тривићева би да се с њим разговара

Шмит би да укине 9. јануар, а Тривићева би да се с њим разговара

"Ако ти гост, чак и непозван, дође у кућу са добром намјером, онда настоји да буде и уљудан и добронамјеран, те да поштује да си ти свој на своме, да живиш живот онако како си га сам уредио и по својим обичајима и вољи, а не да ти све то урушава тврдећи да више брине о теби и породици него ти сам и да ће у том смислу донијети и неке одлуке иако на то нема никакво право", навео је Шекара.

Он је оцијенио да се у БиХ и Шмит, и Марфи и још неки слични њима понашају бахато, безобразно и нељудски, те да у Српској постоје велики људи којима је народ дао легитимитет и снагу да доносе важне и велике одлуке.

"Ако то не схватају или неће да разумију, поновићемо да ћемо прослављати 9. јануар - Дан Републике, да ћемо се ми питати о евентуалним измјенама Изборног закона БиХ, те доносити велике одлуке о свему ономе што јесте интерес Српске и српског народа", поручио је Шекара.


Ове биљке односе срећу из дома: Ријешите их се

Ове биљке односе срећу из дома: Ријешите их се

Он је закључио да би најбоља одлука Шмита, Марфија и њима сличних био одлазак из БиХ и немијешање у унутрашњи дијалог који је једина шанса за ову земљу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм