Po potjernici iz Hrvatske

SIPA hapsi Zdravka Mamića

  • 10.06.2019. 18:02

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) sutra će u Međugorju privesti Zdravka Mamića, bivšeg savjetnika Nogometnog kluba Dinamo Zagreb, po potjernici iz Hrvatske.

Razlog tome je što je danas Interpol obavijestio bh. pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne potjernice za Mamićem, koji se nalazi u Međugorju već godinu, a nakon što je dan pred izricanje osuđujuće presude stigao u BiH.

Sud u Osijeku Mamića sada ponovo potražuje nakon podizanja nove USKOK–ove optužnice za izvlačenje novca iz Dinama i traži da mu se odredi pritvor.

Avaz saznaje da će sutra u Sudu BiH održano i ročište po zahtjevu hrvatskog pravosuđa da se on izruči Hrvatskoj.

Sutra će, ustvari, biti razmatrano postoje li uslovi za njegovim izručenjem i da li on pristaje da bude izručen Hrvatskoj. 

Mamić, podsjećamo,  posjeduje i državljanstvo BiH, a ukoliko Sud BiH odluči da su ispunjeni uslovi, konačnu odluku ipak donosi ministar pravde BiH Josip Grubeša.

BiH je prošle godine već jednom odbila da izruči Mamića Hrvatskoj.

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.