Министар

Сједница Предсједништва БиХ; Цвијановићева ће затражити информације о наводима Хелеза

  • Извор: РТРС
  • 27.11.2023. 07:00

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић затражиће на данашњој сједници Предсједништва информацију о наводима министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза о наводним паравојним камповима у Српској.

Биће затражено достављање информација од Обавјештајно-безбједносне агенције и оних који су о томе причали.

Цвијановићева сматра да Хелез треба да буде смијењен, и да су његови наводи измишљени с намјером да се дестабилизују односи у оквиру БиХ.

У наредном периоду, Цвијановићева ће иницирати и да се на Предсједништву нађе информација о радикалним исламским појавама у БиХ.

На сједници Предсједништва БиХ требала би се наћи и одлука о именовању новог генералског кора Оружаних снага БиХ. За начелника Заједничког штаба предложен је генерал Гојко Кнежевић.

Српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић изјавила је да има одређене информације да ће бити опструкције, јер, како је навела, постоји спрега да се спријечи да Србин дође на чело Заједничког штаба Оружаних снага БиХ.

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да ће се, уколико генерал Кнежевић не буде именован за начелника Заједничког штаба, још једном показати да је БиХ немогућа држава и да Бошњаци раде на њеном урушавању.

Пратите нас и путем Вибера