Šef delegacije EU u BiH

Skandalozan tekst na blogu Johana Satlera: Pomirenje uvreda žrtvama?!

  • Извор: АТВ
  • 13.07.2022. 19:10

Skandalozan tekst na blogu Johana Satlera. Fotografije ubijenih Srba za njega su provokacije, a riječ “pomirenje” za njega je uvreda žrtava. To je još jedan dokaz da međunarodna zajednica žrtve dijeli po imenu i prezimenu i da srpske ne broje i ne priznaju.

Satler je već odavno na poziciji podrške samo muslimanskoj strami - da je nekad  otišao na neko srpsko stratište ne bi to rekao, poručuje srpski član bh. Predsjedništva. 

 “On da kaže da su fotografije koje su istaknute provokacija? To je zaista uvreda za nas, i on je u pravu kako da se sa takvim ljudima kao što je on postigne pomirenje u BiH, kakvo pomirenje maksimalno što možemo je da živimo jedni sa derugima u miru to treba da garantuje Evropa”, izjavio je Milorad Dodik, srpski clan Predsjedništva BiH.

 Pitanja za Satlera stigla su i iz Srbije. Ana Brnabić ponadala se da je to što je Satler napisao greška. Da nije, jasno je, jer nije ni pokušao da objasni svoju rečenicu.

“Šef delegacije EU u BiH, ambasador Johan Satler, kaže da je ‘pomirenje uvreda za žrtve0. Ponovo: Neko ko predstavlja EU kaže da bi pomirenje bila uvreda za žrtve?! E, ovo je istinski zastrašujuće i ja se zaista nadam da je ovde došlo do neke greške”, poručila je premijerka Srbije putem Twittera.

Da je u pitanju greška pomislio je i lider DNS-a. Nenad Nešić kaže da je najveća prijetnja BIH podrška zapada bošnjačkoj eliti ali i to što Bošnjaci žele da u BIH ne postoji niko osim njih. 

“Moraću da razočaram Satlera i bošnjačku elitu, postojimo i mi Srbi mi smo napravili BIH poštujemo naše i imamo pravo na ovu zemlju, moram da im kažem da Srbi neće poginjati glavu”, izjavio je Nešić.

Vrijeđanje srpskih žrtava nije samo Satlerova sramota nego cijele međunarodne zajednice, poručuje Nenad Stevandić. Podsjetio je Stevandić i da je Srebrenica tragedija ratnih sukoba, međusobnih okršaja vojski, a bratunački kraj je tragedija upada u nenaoružana srpska sela. Klali su i ubijali ljude koji nisu ratovali, već su bili u svojim kućama

 “Satler prvo trebalo da razgovara sa Radojkom Filipović ili sa Branom Vučetićem iz sela Bjelovac, kojem su muslimanski vojnici prilikom upada u selo ubili oca, maloljetnog brata, a njega kao devetogodišnjaka izranjavanog odveli u Srebrenicu, gdje su se nad njim 56 dana iživljavali. Onda bi Satler mogao da razumije šta se dešavalo u Srebrenici”, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Iako ne baš uobičajen potez stigala je osuda i od SDS-a. Satlerova izjava je, kaže Miladin Stanić, neprimjerena i neprihvatljiva. Porodice žrtava za Satlera imaju samo jednu poruku, treba da ga je sramota što pokušava da ponižava srpske žrtve.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.